2013-11-29 - 13:57:00
Allmänt

julpynt & saknad

nu har vi börjat julpynta lägenheten, idag är det verkligen en dag då alla känslor kommer på en och samma gång, både bra & dåliga. men får försöka hitta det lilla fina i det jobbiga | ♡
 
 
 
saknar dig | ♡

2013-11-29 - 12:33:00
Vår vardag

TGIF ♡

även om det är många känslor just nu, speciellt när jul närmar sig och dagen vi planerat ett fint dop för D, men även den dag som vi fick veta att vi väntade barn, så är det ändå skönt att det är helg, få umgås med nära & kära, ta vara på varje sekund, man vet aldrig vad ett dygn kan ge. 
 
var på stan igår med mamma & gjorde en synundersökning. eyeglasses it is! tre synfel - översynt, astigmatisk(brytningsfel) och vänster öga har hyperfori. jag har haft glasögon, när jag var 15-16. men slutade använda dem då jag kände att de inte blev så stor skillnad. vilket stämmer även nu. jag måste inte använda glasögon för synfelen gör inte att jag måste använda dem, men jag mår bättre av att använda glasögon, mindre huvudvärk och blir inte lika trött om jag exempelvis ska sitta vid datorn eller i bilen länge. testade glasögonen som jag fick för snart 10 år sen och de gjorde ju en viss skillnad. så jag ser inte på kort håll men bra på långt håll, dvs översynt, brytningsfelet innebär tex att jag ser vissa linjer bättre än andra, mitt vänstra öga har hyperfori som betyder att en bild jag ser hoppar upp lite till vänster om jag håller för höger öga och sen håller för vänster. så blinkar jag först med höger öga sen vänster så flyttar sig de jag kollar på. har tydligen en ovanligt stor pupill, som gör att jag har sämre syn, för de som har mindre ser bättre tydligen. yey
 
men det är ändå skönt när han som gjorde synundersökningen säger att jag inte kommer få sämre syn av att inte använda glasögon, vilket gör att jag kan använda dem när jag vill och känner att jag behöver göra de, istället för att jag skulle behöva använda dem dagligen 24/7.
 
nu ska jag göra lägenheten fin med massa julpynt, ikväll blir det pizza cola & idol med älskling / 
 

2013-11-29 - 11:49:33
Tankar

minskade fosterrörelser

det största behovet jag känner just nu ibland är att jag bara vill skrika åt alla gravida, att minskade fosterrörelser inte är okej. att de ska hålla koll, åka in i tid och inte tänka för mycket på vad som är rätt eller fel, bara följa hjärtat. ser gravida överallt och jag vet att de är så himla lyckliga, men varje dag får någon vara med om det jag var med om den 14 augusti, få veta att hjärtat slutat slå. det är så hemskt att sitta inne med den här informationen, för man får inte prata om de. gravida vill inte veta, och jag förstår dem, absolut. men hade jag vetat, kanske jag suttit här idag med david i min famn. även om jag var in till förlossningen under graviditeten, flera ultraljud & CTG remsor, kände mig så onödig då det visade sig att allt var okej, alla gånger - förutom den sista. att det gick så fort har jag väldigt svårt att hantera.
 
hade vart annorlunda om jag inte vart på någon kontroll på 2-3 veckor, men eftersom jag gjorde ultraljud bara en vecka innan och var till barnmorskan två dagar innan och fick höra hans hjärta, allt såg så bra ut, sen slutade allt. idag kollar jag tillbaka och undrar om jag under hela graviditeten kanske visste, att något skulle hända, jag visste bara inte Vad. jag kollade om jag hade havandeskapsförgiftning 4-5 gånger, graviditetsdiabetes, åkte in till förlossningen varje månad, men även om allt såg så otroligt bra ut fick jag ändå känslan av att något var fel och att jag verkligen behövde göra allt, kolla att allt var okej, vilket de hela tiden visade sig att det va. hade så gärna fått veta vad som hände, det är väldigt jobbigt att försöka bearbeta att det var psd i magen. eftersom det inte är något som man vet vad det är, vad det beror på, och ärligt om det ens var de? "friska barn dör inte", hör jag om och om igen.
 
jag tycker det finns så fina människor som vart med om samma sak, men är så tråkigt att det ens är så. barn uppropet, VSFB, spädbarnsfonden, med flera. det finns så mycket stöd att få och jag är glad att det även finns information till gravida, som Vill veta vad som kan hända. men när man läser om vad som sker i varje vecka och att de sen i v.38 står att minskade fosterrörelser är okej, då är det inte så konstigt att man tror på de, eftersom allt annat stämt fram till dess.
 
 

vill så gärna gå in på bloggarna och varna, men eftersom man gjort det förut & fått höra att man inte ska det, så tar det emot. man fick så mycket skit. men något ingen kan ta ifrån mig är att skriva vad jag vill, varna vem jag vill, på min egen blogg - då har jag iaf försökt än att blunda & vända ryggen mot de som inte Vet.
 

2013-11-24 - 19:09:00
Family & Friends

24 nov

en månad kvar till julafton. tiden går så fort! jag längtar men samtidigt känns de så fel, skulle välja ut kläder till David & köpa julklappar ♡ men det ska bli fint att umgås med familj & vänner, äta god mat och försöka se fram emot ett nytt år, 2014! idag var jag, mamma & Dennis till stan, åt på gränden & köpte present till mamma som fyller imorgon. satt i timmar & pratade. mys!åkte med Anders och tvättade bilen, städat hemma, tagit in utemöblerna, nyss ätit kvällsmat, perfekt avslut på helgen / 
 


2013-11-23 - 12:31:00
Vår vardag

your life does not get better by chance ..

.. it gets better by change /
 
helg. hur skönt som helst! hade en mysig kväll med älskling igår, gjorde plankstek & åt gott / 
idag fick vi en skön sovmorgon till 11.30, det var länge sen! ska ta in ute möblerna idag sen ikväll blir det
middag hos fina vänner. mamma fyller på måndag, så imorgon ska jag dennis & mamma äta lunch, då ska hon få sin present, tror hon är skapligt nyfiken. uppdaterar mer imorgon! hoppas ni alla får en fin helg!
 
 

2013-11-22 - 22:35:00
Tankar

22 nov

det är som att man blickar tillbaka på en mardröm varje dag, bara de att min värsta mardröm blev till verklighet. känns inte som att jag kan komma undan mina tankar, på vad som hänt oss, om och om igen spelas de upp i mitt huvud som en sjukt dålig film man inte kommer ifrån .. behöver nya fina stunder att blicka tillbaka på, men hur ska något kunna bedöva denna otroliga smärta man bär på varje dag. skulle så gärna vilja svara att man mår bra när alla frågar. julafton närmar sig, då är det ett helt år sen vi berättade för familjen att vi väntade david. de var så fint och skulle bli ett minne för livet. vad hände? hur kunde detta ske?
 
det är så tomt och tyst utan dig här D ♡

2013-11-21 - 23:12:19
David ♡

vid din sida

just ikväll tänker vi speciellt mycket på dig, va flera dagar sen vi besökte dig & de känns så fel. mår så dåligt av bara tanken att de inte lyser fina ljus hos dig 

2013-11-21 - 16:59:47
Akalasi

Ersta Sthlm

imorse åkte jag & Anders till Sthlm, skulle göra tester på strupen för att se hur akalasin är just nu. hur jag kan svälja, om allt kommer ner, om något kommer upp osv. trodde att jag skulle vara kvar där & testa men icke, slang upp i näsan, ner i magen & åka hem i 24 h för att sen åka tillbaka & ta bort den.

har mått betydligt bättre efter ballong vidgningen som jag hade 17 sept, då va de mycket som hände, hade bara gått en månad sen vi förlorat David & hade precis haft begravningen för honom. idag förstår jag inte hur jag orkade, inte heller nu. sitter hemma & har en slang upp i näsan ner i magen, inte de roligaste att vara med om. men biter ihop, måste göras. de jobbigaste va slangen på sjukhuset, som skulle testa att vattnet jag drack svaldes okej, den va stoor & läskig. men nu känns de som att en del är klar, nu ska jag bara vänta på svaren sen får vi se hur de blir, men en operation i framtiden är aktuellt. så varje steg inför den är ju viktig ..2013-11-20 - 21:13:00
Träning

friskis & svettis

äntigen har friskis ordnat deras nya boknings system! toppen. känns hur bra som helst att ha kommit igång igen, träna mån - tors, ibland fler dagar om de finns ork, köra bra kost och få massa pepp från finaste vännen rebecca, som gått ner i vikt sen feb i år, hur duktig som helst! 
 
är så kul att ha bokat in träning, då blir den verkligen av, pepp pepp!
 
to 21 nov 16:45 Spin 45
fr 22 nov 16:30 Spin puls 70 
må 25 nov 12.00 Cross/Gym
ti 26 nov 19:00 SkivstångSpin 
ons 27 nov 18.00 Spinning 
tors 28 nov Indoor walking
 
nu jäklar!
 
 


kvällens middag, lax ägg kvarg m. gurka & vitlök, sallad. nom nom!

2013-11-18 - 15:22:28
Allmänt

ullared

tidigt på morgonen i lördags åkte jag & älskling till ullared, vi kom fram runt 10 - 10.30 och oj, vilken kö! trodde verkligen inte att de skulle va så mycket folk veckan innan löning, men tydligen. jag köade medan anders parkerade, vi hade turen att hitta två kundvagnar en bit bort för de var kö för att få kundvagn, helt galet. folk stod i kö utan vagn, var hade de tänkt göra sen när de väl kom in? vi köade i 15-20 min sen gav vi upp när vi bara kommit fram 10-15 m. tänkte att de säkert lugnat ner sig om någon timma. så vi gick runt i de andra butikerna sålänge. när klockan närmade sig 13 hade kön blivit ännu längre. kaos!
 
allt löste sig tillslut, shoppade & hittade massa fint. checkade in på hotellet, åt supergod pizza. stod i kön igen 7.15 på söndag morgon, nästan ingen kö! åkte hem vid 12-tiden, skönt att komma hem i skaplig tid. nu ska vi bara packa upp alla kassar, 205 artiklar totalt - var ska allt få plats?
 
 

2013-11-15 - 17:30:00
Tankar

fina ni ♡

sitter och funderar på hur mycket stöd jag får, både från nära vänner, familj och helt okända personer. varje dag besöker ni min blogg, ni skriver till mig både på bloggen, i mail, sms, facebook, instagram, allt värmer oerhört!
jag trodde verkligen inte att jag skulle få så fint stöd från omgivningen när vi förlorade david, kände att jag inte ville lämna sjukhuset för jag ärligt talat inte visste vilken värld jag skulle kliva in i, ett helt nytt liv, men är så glad att jag va rädd för ingenting. men sen finns de personer som man skulle kunna förklara vad om hänt oss flera gånger om utan att de förstår, medan de finns andra som förstår utan förklaring. tack! ♡ 
 
har man inte förlorat ett barn så kan man förstå men inte veta va man går igenom. jag är så glad att vi inte är ensamma och faktiskt kan finna stöd hos andra som vet hur det är. ni är grymma och så starka! ni kanske inte vet om de men bara att vara inne på era bloggar och känna igen sig i så mycket av de ni skriver är jätte fint för mig / kram på er!
 
Denise Linda Thea Kristine Ullis Camilla Mimmi Marie Tanja Linn  .. och många fler! 

2013-11-10 - 02:31:13
David ♡

2013-11-09 - 21:30:00
David ♡

D ♡

 
Om du känner någon som har förlorat barn och du är rädd för att nämna dem, tror att  du gör dem ledsna genom att påminna dem om att de dog. Du kan inte påminna dem, de har aldrig glömt. Vad du påminner dem om är att du kom ihåg att de levde. Även om det var bara för en stund. Rädslan för att vi ska bli ledsna & påminda om vad vi förlorat finns inte. Vi tänker på honom dagligen, när ni pratar om honom får de oss att inte känna oss ensamma i vår sorg. Tystnad är inte alltid det bästa. Vi vill inte försöka gå vidare och släppa taget, det är helt omöjligt.
 
 
I never wanted memories, I only wanted you. No farewell words were spoken, no time to say goodbye. You were gone before I knew and no one knows why. A million times I needed you, a million times i cried. If love alone could have saved you. You never would have died.
 
 
 
 
 
Älskad Efterlängtad Saknad /    ♡
 
 

2013-11-09 - 10:54:00
Tankar

jag längtar ..

jag längtar till mycket.
 
jag såg fram emot att få blogga om brist på sömn, bebis kläder, promenader, mamma träffar, bebis bus, bara en bild på någon i familjen tillsammans med D, saker som aldrig hände. blev utbytt mot begravning, planering, gravsten & sorg, jag vet ärligt inte om jag blir starkare av att skriva eller om jag kommer djupare in i sorgen. får ut så många känslor när jag skriver, men om det är något som gynnar mig eller inte är något jag måste börja tänka på ..
 
jag längtar till den dag då jag inte får dåligt samvete av att drömma & tänka. skuldkänslor av att köpa saker till en bebis i framtiden, att ens tänka på en bebis, de skulle ju vart Annorlunda.
 
allt jag gör just nu känns fel. vill så gärna ha en bebis i min famn, men bara tanken känns så konstigt, som att det är ett klartecken för omvärlden att vi gått vidare, jag kommer aldrig kunna gå vidare, så känns de. även med en bebis i min famn kommer saknaden av D vara en del av mig & han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. 

 
 

2013-11-02 - 23:26:00
David ♡

älskad & saknad / ♡

 

2013-11-01 - 17:41:00
David ♡

11 veckor

imorgon ska vi till graven, har pysslat lite idag / ♡ 11 veckor har redan passerat
saknar dig min ängel, så otroligt orättvist - tänker på dig varje dag 
 
 
 

2013-11-01 - 09:22:00
Tankar

1 NOVEMBER / ♡

redan november? tiden går för fort. imorgon blir david 11 veckor, känns otroligt konsigt fortfarande och vet ärligt talat inte vad jag ska skriva här längre, inget jag kan säga eller göra får honom tillbaka. anders drömde inatt att vi var på sjukhuset, efter en halvtimma så hade han vaknat, det är ungefär den verkligheten man skulle vilja ha istället. just nu känns de som att man befinner sig i ett stort hål som man inte kan ta sig ur. men jag har hela tiden tänkt hur jag ska kunna ta mig ur, men jag tror det är omöjligt. vi kommer nu finnas därnere, långt från verkligheten. ibland tittar solen förbi och skiner upp vår vardag men annars kommer de förbli ett mörker. har försökt så länge nu att fundera och försöka gå vidare, något helt omöjligt ..
 
imorgon besöker vi dig min fina D, har köpt så mycket fint till dig / ♡